10 August 2012

Luahan Hati Bila Date Operate Ditukar & Terpaksa Menanggung Kesakitan .. :'(




As'salammualaikum ,,
Haaaa ... penat menunggu Operation Date & Menanggung Kesakitan ..
Ok first skali ,, acap memang benggang betul sebab date operate ditukar hari daripada rabu ke jumaat ..
Berapi lah hati bile dah sampai PPUM baru kerani Orthopedic call kate tak jadi operate 1/8/2012 ditunda pada 3/8/2012 ..
Kalau ade kat umah lagi takpe ini kat KL .. dah la umah jauh ..
Ape nak buat ,, pikir2 balik ,, nasib baik ade No. Fon Prof.Vivek ..
Call die dan acap pun terus terang at Prof ,, last2 dengan jasa baik Prof ,, die bagi acap merempat 3 hari kat PPUM .. Tapi best lah sebab duduk sana dapat berbuka dengan Kawan2 yang study kat situ & kakak2 staffnurse yang kerja kat situ .. kakak2 staffnurse baik2 tak macam kat kerajaan ..
Kalau kat kerajaan memang tak lah nak berbuka sama2 .. lagipun kakak kat sana hanya sporting gan acap sorang je sebab acap patients lama kat situ ,, amna tak nya dah 2 tahun ulang alik sana ..
Wad acap duduk selalunya tak lain ialah 9U .. 
Dorang layan acap memang class A lahh ..
Memang baik .. Tiap2 hari duduk sana Berbuka & Bersahur dengan dorang ,,
Yang tak boleh terima tiap2 hari ade je rezeki acap ..
Ade je orang nak belanja acap .. jimat duit ..
Hanya Allah je lah yang dapat membalas jasa baik dorang sampai akhir hayat acap ..
Acap sayang Kakak2 Staffnurse 9U..


Operate memang 1 bende paling menakutkan dalam kehidupan manusia ..
Operation acap memang dah selesai ..
Ni adalah kali ke-3 Operation acap melibatkan besi yang diganti pada tulang yang terkene kanser ..
Memang sakit lahh ,, tuhan je tahu macam mana rasa bile tulang dikorek ,, dan diletakkan simen antara tulang yang dikorek dan besi ..
Berapa hari duduk tak senang ,, Tidur tak lena ..
Mengharapkan Paracetamol & Tramadol je ..
Tu je ubat yang dapat membantu mengurangkan sakit acap..
Isnin 6/8/2012 acap dapat Balik Umah ..
Sedih jugak tinggal orang2 kat sana ,,
Tapi acap perlu rehat dirumah disamping keluarga..
Suasana berehat dihospital & dirumah tu memang jauh bezanya ..
Tapi yang menyedihkan Prof bagitau yang besi tu tak longgar tapi dah terjatuh sikit daripada tulang yang disimenkan sekali dengan besi tu ..
Prof menyarankan aku memakai Armsling selama 6 minggu sehingga tarikh berjumpa dia nanti ..
Raya tahun ni ber'Armsling lagi lah .. aduhhh ...
Takpelah ,, mungkin ade hikmahnye tu ..
Jumaat 17/8/2012 tarikh kene buka jahit ..
Dah la jahit Pakai Clip yang macam Stapler ..
Acap tengok pun seram je... hehehehe




Ok lah ,, sampai sini je luahan ketidakpuashatian & kesakitan pada operation kali ke-3 ni ..
Doakan acap sihat kembali lepas ni ok .. :)
Acap doakan semua ceria selalu & happy dibulan Ramadhan bulan yang mulia ni .. :D

2 CoMmEnT:

miz dazz said...

smoga jd kuat ea dik... Amin...

♥ A.R Ten ♥ 1好0 SubWazzaroo 1好0 said...

Terima kasihhh ... insyallah saya kuat .. :D

 
Tiger Print Pointer 2